Inredning

Afrikainspiration

Det är svårt att tro att det är lite över en månad sedan var jag i Sydafrika. Det är en mest galnaste saker jag någonsin har gjort och jag är glad att jag gjorde det i ett av de vackraste länderna jag någonsin varit i. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig. Sydafrika är det 25: e största landet i världen och det har nio provinser så det är vääääldigt stort. Vi täckte så mycket jag vet inte ens var du ska börja. Hela resan roterade runt Nelson Mandelas fotspår till frihet. Det är de bästa sätten att uppleva och uppskatta Sydafrika eftersom du förstår deras rika historia och dess kamp för att bli ett nytt demokratiskt samhälle. Vi använde Madiba’s Journey App för att navigera oss runt och ge oss mer inblick på varje historisk plats. Jag delade upp mina inspirerande stunder i de fem provinserna vi besökte.

Vår sydafrikaresa hade en fantastisk start i Nelson Mandela Center. Vi hälsades av en vacker pool med utsikt över ett vattenhål med flodhästar. Huset byggdes 2001 på Shambala Private Game Reserve som ligger inbäddat i bergen och är en två timmars bilresa norr från Johannesburg. Det byggdes för Mandela som en speciell tillflyktsort där han kunde arbeta i fred och ensamhet. Mandela erbjöd också familj, vänner och andra diplomater över. Det finns bara sex rum, en är en presidentsvit så det är väldigt intimt inrett. Det var en otrolig ära att vara en av de första gästerna att uppleva denna lyx.

Det skulle inte vara en sydafrikansk resa utan att åka på en safari. På vår andra dag hoppade vi på en morgonbiltur och bevittnade en gepard som jagar efter en antilop. Det är skönheten i Shambala Private Game Reserve. Dess stora landskap täcker nästan 25 000 hektar i Limpopoprovinsen. Det är hem för några av de vackraste vilda djur som innehåller noshörning, elefant, leopard, buffel och lejon. Den enda vi inte fick se var lejonet. Jag antar att jag måste tillbaka. Vi åkte också på en elefant tillbaka som var ett fantastiskt sätt att se de fantastiska omgivningarna och vandra fritt med jättarna.

Det är en fascinerande plats med så mycket historia. Detta är definitivt ett måste att se. Du lär dig hur svåra och fruktansvärda saker var och hur signifikant denna period var under Sydafrikas befrielsekamp. Och du lämnar med en djupare förståelse av meningen med kampen och ger mycket inspiration för heminredning.