Inredning

Använd baobabolja till hela familjen

Baobabolja – hur många har hört om att man kan använda det i sin vardag? Jag minns inte att jag brukade höra så mycket om vegetabiliska oljor alls för några år sedan men intresset och kunskapen växer så det knakar.

Baobabolja kommer från baobabträdet som blommar en gång om året och oftast på natten roligt nog. Trädet kommer från olika delar av Afrika och Australien. Detta träd lever i mer än 1000 år vilket kanske kan vara en anledning till dess inverkan och egenskaper med antiaging – hehe ja man kan ju alltid spekulera.
Jag läste att apbrödsträdet (dvs Baobab ^^) har börjat bli en stor konkurrent till arganoljan, och priset är faktiskt snäppet bättre. Som vegetabilisk olja är den helt säker att använda direkt på huden och den täpper inte igenom porer så man kan också använda den till ansiktet.

Varför är baobabolja så bra?
Jag vill tipsa om denna olja eftersom den kan användas till hela familjen! Den vårdar och förbättrar hudens elasticitet och lugnar, återfuktar och återfettar torr hud.

Baobaboljan innehåller vitamin A, D, E och F som hjälper till att föryngra skadade hudceller. Också rik på fettsyror vilket gör baobabolja till ett underverk genom att bekämpa fria radikaler.
Jag personligen älskar denna olja just på grund av hur skyddande och mjukgörande den känns, utan att vara ett dugg kladdig! Och den doftar inte heller så starkt som många andra vegetabiliska oljor kan göra.

Jag har använt baobabolja ett tag nu och tycker att det är en kvalitativ olja som passar de flesta hudtyper. Den ska också vara passande för känslig hud men jag kan inte direkt uttala mig om det med personliga erfarenheter då ingen i vår familj har särskilt känslig hud. Men oljan har hjälpt mig under de kyliga vinterdagarna då jag faktiskt ofta kan få utslag och hård hud. Det fanns även en period då jag fick lite som eksem (misstänker att jag slarvade med kosten eller så var det på grund av hormoner) men efter ett par användningar så blev huden så återfuktad, mjuk och så småningom försvann eksemet.

Jag är ju oftast personligen för att man använder nyttiga och näringsrika vegetabiliska oljor i sin matlagning eller som hälsokost men det bör ni inte göra med baobabolja! Det står både på många försäljningssidor och i artiklar från forskare att oraffinerad baobabolja inte är till för invärtes bruk eller förtäring. Så tänk på det! Det ska inte vara för ingen anledning utan förtäring av den oraffinerade baobaboljan ska tydligen ha visat på farliga biverkningar/ohälsosamma konsekvenser. Så endast utvärtes, my dear! *blink