Inredning

Före och efter – vardagsrummet

När jag kom till min mammas lägenhet var det runt 17:00. Det var redan mörkt. Jag öppnade dörren, slog på ljuset och bara häpnade över röran. Lite visste jag att den här resan skulle bli en tuff en men denna röran var en chock. Min mamma har aldrig varit den organiserade typen men det gick inte längre att kontrollera. Jag har faktiskt sett värre och jag var tvungen att hjälpa henne att komma ur den situationen för två år sedan.

Som du kan se var det skit överallt. Det mesta var bara skräp som plastpåsar och papperspåsar min mamma behöll för att hon vill hitta ett sätt att använda det en dag. Så snyggt, eller hur? Haha. Det finns en madrass i vardagsrummet, jag har ingen aning om varför min mamma tycker om att sova där. Min mamma skadade sig också nyligen och har eventuellt ischias som vi fortfarande väntar på en doktors diagnos för. Och jag tror att det gjorde det värre hemma. Detta är en lägenhet med 1 sovrum. Det är inget fint. Min nioåriga brorsdotter stannar över på helgerna. Och min syster spenderar ibland några nätter där när hon kommer in bråk med sin pojkvän. Så du kan föreställa dig massor av saker som ackumuleras med så många människor som kommer och går.

Eftersom jag skulle vara i där i nio dagar gav det mig gott om tid att städa upp och röja. Min syster hade tre dagar ledigt från jobbet så vi kasserade och donerade så många saker! Utrymmet ser bättre ut redan nu!

Vad lägenheten saknade var grundläggande lagringsplats. Första platsen jag besökte var IKEA och plockade ihop några BESTÅ-skåp, tv-bänk och skänk. För tv-enheten tog vi inte utdragslådor så att vi sparade lite pengar. Bordsskivan valde vi två istället för tre skåp.

Klar för att se hur vardagsrummet ser ut nu ?!

Matsalen och köket har också städats! Jag köpte två billiga vita skåp att sätta under kökstången för mer lagringsutrymme. Jag drog bordsskivan bort från väggen så det kan få plats fyra personer nu. Jag ville sätta upp gardiner och byta ut matbordet så småningom men det går åtminstone åt rätt håll. Det mår bra att göra detta för min mamma. Hon är 56 och jag ville förbättra hennes livskvalitet och för min syster och systerdotter också. Min mamma är superglad. Jag tycker att hon är mer glad över att se min syster med. Vad kommer härnäst? Sovrummet och entrén behöver fortfarande en del arbete. Det kommer att bli ett projekt för min nästa resa. Puh!