Inredning

Målade kakelplattor

Jag har varit upptagen med att arbeta med detta nya kakelgolvet.

Vi byggde vår uteplats i september och efter sex månader blev det vita betonggolvet verkligen tråkigt. Jag ville ha mattor året runt men med allt regn som kommer är det inte så praktiskt. Så jag bestämde mig för att göra lite själv genom att måla golvplattor som inte kostade skjortan.

Vår uteplats är på 30 kvadrat. Om vi ​​faktiskt kaklade den med färdigköpta kakel skulle det ha kostat mycket mer bara för plattorna. Mer än kostnaden för att bygga denna uteplats. Vad jag egentligen ville ha var ett blockmönster men jag kunde inte hitta något företag som erbjuder den särskilda designen och jag skulle inte heller klara av att göra min egen mall. Detta projekt tog mig två hela dagar och det var ett riktigt test av mitt tålamod. Resultatet är dock så givande.

Jag fick detta marockanska mönster. Det krävdes två färglacker så jag väntade på att en skulle torka innan andra delen målades och då kunde jag börja på en annan.

Vad som läggs till mer än allt hukande och svett så torkade baksidan av stencilerna för att förhindra att golven utsmetat av extrafärg. När all målning var klar applicerade jag klarlack som var matt. Det har ett mjölkigt utseende när du först häller det på betongen men det torkar och blir helt klart utan bubblor. Det las på i fyra lager (1 timme torktid mellan strykningarna). Det började se mer halvglansigt än matt men det ser fortfarande bra ut.

Jag älskar de subtila färgvariationerna. Det ser väldigt handmålade ut (som det var tänkt). Du märker att mina kanter och linjer inte är superraka eller skarpa. Betonggolvet var gammalt och poröst så det var svårt att uppnå det. Jag älskar det och det förvandlar helt utrymmet. Det har en modern medelhavskänsla nu.

Jag flyttade matbordet och jag gillar verkligen det. Nu är den högra sidan av uteplatsen tom. Perfekt för yoga eller träning. Jag hämtade ut ett par träd. Vi installerar droppbevattning för dem så att de inte dör i kommande sommarvärme. Jag behöver fortfarande fylla utrymmet med fler växter och kanske hänga en spegel i mitten?.